onsdag den 18. marts 2015

Moesgaard Museum

Moesgaard museum


Vi ankom til Moesgaard 13:45.
Moesgaard Museum ligger Ca. 10 km Syd fra Aarhus, og det flotte arkitektoniske vidunder er umuligt at overse. Bygningen er bygget således, at bygningens hældning bevæger sig med tiden, så for hvert trin du tager ned af trappen jo længere kommer tilbage kommer du i tiden.
Moesgaard museums bygning er relativt ny og en af de nye ting ved museet er bl.a. opbevaringsport. Dette gør at store udstillinger som den første kejser af Kina, kan komme til Moesgaard.

Museet Undergrund består af 4 afdelinger fra Oldtiden:

- Vikingetiden
- Bronzealderen
- Jernalderen

- Åndeverdenen (ikke en del af Oldtiden)

man da Bronzealderen, Jernalderen og Åndeverdenen ikke er relevant for vores rejse springer vi direkte til Vikingetiden.

Vikingetiden startede ca. i år 800 og sluttede ca. år 1200.
 Der er ikke mange dokumenter om vikingerne, og deres tid fra Danmark, dog er der fundet en del sagn og historier om vikingerne fra Island, england og andre af de lande som vi plyndrende, men også byttede med. Vikingerne var ikke kun barariske krigere, da der er fundet ting lavet af vikingerne i andre lande og omvendt.

Selvom at vikingerne også var et handels folk, kan vi ikke komme udenom, at de også har været et krigerisk folkefærd. På Aros havde de gengivet et af de største slag i Vikingetiden. Forstil dig, at du står i midten og på din højre side står en hær af udrustet kampklarer vikinger, og på den anden side en endnu stører hær. Lige pludselig begynder de to folkemasser, at bevæge sig tættere og tættere, kampen begynder og alt bliver sort... Det næste vi ser er en kæmpe gravplads og nogle mænd, som samler de resterende levende op.

Selvom vi ikke hører meget om vikinger der ofrer til guder, dog er der blevet fundet en hest, med et ualmindeligt antal brækkede knogler. Dette mener man kunne være et eksempel på en ofring, man ved desværre ikke til hvem og hvorfor.  

                              (Hesten med de brækkede knogler)

Det var en fantastisk oplevelse, at besøge Moesgaard. En masse myter er blevet aflivet og en masse viden er blevet gemt.  


Ingen kommentarer:

Send en kommentar